Sobotňajšie fotenie nad Tvrdošínom

Tak už jar začína vystrkovať rošky. Teple slnečné lúče už roztopili veľkú časť snehu v okolí Tvrdošína. Ale to nie je tak tragické, po vyššie mesiaci v mrazoch, teplejšie počasie poteší. Aj keď určite ešte zima nedala posledné zbohom.

Rýchle rozhodnutie

Tak bola sobota po obede a mal som v plane urobiť niekoľko domácich prác. Ako tak počas obedovania pozerám von z okna nadchýna ma pekné počasie. Vonku je pekná viditeľnosť a aj oblačnosť. Takže som sa rozhodol, domáce práce počkajú a idem rýchlo von. Toto počasie som hlavne využil na novo pripravovaný timelapse. Niektoré môžete nájsť túto na stránkach jeden z Álp ďalšiu zo slovenska z Malých Karpát.

Obliekam sa balím foto výbavu

Takže sa vyberá sa na miesto, ktoré nie je ďaleko, ale sú vidieť z neho roháče, Západne Tatry. Ako som predpokladal oblačnosť je nádherná. Nastavujem fotoaparát a fotí 20 minút. Potom sa presúvam kúsok ďalej natočím fotoaparát iným smerom, tento krát smer na oravskú priehradu, ktorá je ešte stále z veľkej časti zamrznutá. V pozadí vidieť aj Babiu horu. Tiež čakám 20 minút.

Po pri tom som sa trošku aj pozrel čo ešte pofotiť. Vyberám si rôzne miesta. A ako fotoaparát vykonal svoju prácu idem ešte urobiť tie fotografie. Počasie je naozaj príjemne aj keď pofukuje chladnejší vietor. Škoda, že nebolo viac času. Porobím niekoľko fotografií a idem domov kde sa vrhám sa na domáce práce.

Ešte jedno malé prekvapenie

Potešilo ma, keď kúsok o do mňa prebehá vysoká zver. Len som si trošku pofrflal, že keď ich chcem fotiť, tak sa neukážu 🙂 . Chvíľku som na nich pozeral, a potom ma trklo, že som ich mohol odfotiť. Ale širokouhláčom to nebolo ono.

Fotografie a záver

Po spracovaní časo-zberných fotografií musím uznať, že som urobil dobre a fotografie sa vydarili v oboch prípadoch. A teraz prikladám pár fotografií z tohto krátkeho výletu.

Napísal Branislav Bruderfotograf

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *