Ako som išiel fotiť Muflóny.

Chcel som zmenu v pozorovaní zveri. Keďže som fotografoval Daniele škvrnité. Rozhodol som sa pre Muflóna s latinským pomenovaním Ovis musimon. A čakal som.

Fotenie z Danielmi už mám skúsenosti. Aj keď tu nemám na stránkach všetky fotografie. Ale už rok som chodieval fotografovať. Niekedy bolo úspešné niekedy nie. Mal som svoje miesto, kde som často stretával a videl ich cestičky vychodené. Ale trošku ma to už omrzelo. Stretával som stále jedno stádo a jednu samicu s mláďaťom. Samozrejme zime ho nemal. Takže som chcel nafotiť Muflóny, ktoré sa tiež pohybovali blízkom okolí ale na inom mieste.

Takže už len nájsť to správne miesto. Od kamaráta, som vedel kde asi žijú. To bola jedna vec ale druhá aj na nich natrafiť. Čo už nebolo jednoduché. Vedel som, že majú radi kamenisté podložie, tak som vyhľadal takú oblasť.

Potom som našiel také miesto, kde bolo jasne vidieť, že sa pohybuje zver. Vybral som si miesto na sedenie a čakal som. Pri čakaní som v diaľke videl prebehnúť Daniela. Ale všimol som si ho neskoro a nebol najbližšie. A čakal som ďalej, na Muflóny.

A potom asi po 2 hodinách niečo počujem. Bolo to mečanie. Podobný zvuk ako u kozy. Zvuk bol diaľke. Čakal som dlhší čas ale zvuk sa nepribližoval. Pomaly sa približovala neskoršia hodina a tak som sa rozhodol ísť za nimi.

A je to tu!

Tak som išiel za mečaním a natrafil som na stádo Muflónov s mladými. Podmienky na boli fotenie náročné, tak som hlavne natáčal. Škoda, že tam nebol žiadny dospelý samec. Ale aj tak som mal 40 minút na pozorovanie. Až kým si ma nevšimla jedna samica. A pozorovala ma a rozmýšľala čo za čudo je v tých maskáčoch.

Prikladám pár fotografií.

2016-09-21-16-50-12-6d-bb
Mamina sa pasie
2016-09-21-16-52-44-6d-bb
A ešte jedno mláďa

Zážitok to bol pekný.

A teším sa na ďalšie zážitky.

Koniec článku.

Napísal Branislav Bruder – fotograf.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *