Toto nie je Daniel.

Bol sobotňajší októbrový jesenný deň. Slnko príjemne hrialo po daždivom a zamračenom pracovnom týždni. Rozhodol som sa ísť nafotiť Daniele, keď už bolo tak pekne. Žiadne vysedávanie doma. Tak som išiel do lesa na moje obľúbené miesto, kde chodievam fotiť Daniele. Ale Daniele nikde. Čo teraz?

Fotografovanie veveričky obyčajnej (Sciurus vulgaris)

Ako som striehol na Daniele všimol som si, že kúsok odo mňa behala veverička. Chvíľku som rozmýšľal či ísť. V korunách stromov je obtiažne fotiť veveričku. A ani som nemal istotu, či tam bude keď prídem k tomu stromu či neodskočí na iný. A tiež som mal obavy, že sa objaví Daniel. Ale nakoniec som sa rozhodol to skúsiť. Nemal som istotu či sa mi podarí nafotiť Daniele, tak aspoň nech niečo mám.

Idem k stromu kde bola veverička

Inak takto v lese nájsť veveričku je pre mňa vzácne. Väčšinou ich vídavam v parku.Takže je to príležitosť nafotiť, takto vo voľnej prírode.

Potichu som prešiel teda ku stromu a s malou dušičkou pozerám či ju náhodou nezazriem. Pozerám a čo nevidím, veverička a tvárila sa, že tam nie je. Tak som nastavil fotoaparát a fotím. Ale ako som tušil bola schovaná za lístím.

2016-10-15-14-23-12-6d-bb
Veverička v lístí

Tak som sa rozhodol natočiť ju a čakal som či sa nepresunie. Presunula sa, tak som začal fotiť. Ale jej pozícia nebola najlepšia, svetlo bolo ostré a ona v tieni, tak som trošku s tým bojoval. Potom sa opäť presunula. Ale aj ja som sa rozhodol presunúť a dúfal som, že mi neutečie. Neutiekla, len sa tvárila, že tam opäť nie je. Našiel som lepšiu pozíciu aj lepšie svetlo. Tak opäť som spravil pár fotiek a videí. A tie si teraz môžete pozrieť nižšie. Vo videu sú vtipné scénky ako sa veverička pokúša dosiahnuť semiačka a nie vždy ich dočiahne.

Pozrite si video

A ešte fotografie na pokochanie

A čo Daniele? No stretol som a videl som jedno stádo. Ale aj ony mňa videli, takže moje nadšenie nezdieľali. Preto odo mňa utiekli. Ale ak náhodou chcete vidieť fotografie Daniela, tak si môžete pozrieť tu na mojich stránkach.

Som rád, že sa mi podarilo aspoň nafotiť veveričku. Ak sa Vám článok páčil zdieľajte ďalším, nech sa potešia.

Koniec článku

Napísal Branislav Bruder – fotograf.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *